The Cycle of Seminars on European integration pursues, in a regular basis, to invite prestigious scholars to talk about current and relevant issues on European integration. All the community of Universitat Pompeu Fabra –professors, graduate and postgraduate students- are invited to come and participate in these talks.

• 25 October 2016 (Universitat Pompeu Fabra). Monica Claes, “Brexit means Brexit” or does it?
  • 10-11 November 2016 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers, “Constitución y crisis en Europa”
  • 10 January 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Josep Lluís Martí and Josep Maria Castellà, “Referéndum ¿para qué?”
  • 23 January 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Mariela Morales, “Interamericanización y europeización en derechos humanos. Construcción de un ius constitutionale commune y de la agenda del constitucionalismo transformador"
  • 14 February 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Daniel Toda, “La sentencia del Tribunal Constitucional Federal de Alemania sobre las Outright Monetary Transactions: ¿una contribución valiosa a la cooperación entre tribunales nacionales y el TJUE?”.
  • 20 February 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers, “Fundamental Rights in the Area of Freedom, Security and Justice”.
  • 22-24 February 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers, “International Workshop for Doctoral Students on the European Court of Human Rights. The Role of the European Court of Human Rights in the Community of Final Interpreters”
  • 4 April 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Francesco Costamagna, “National Social Spaces as Adjustment Variables in the EMU: A Critical Legal Appraisal”.
  • 2 May 2017 (Universitat Pompeu Fabra). José Martón and Pérez de Nanclares, “El Brexit: un reto jurídico para la Unión Europea y también para sus Estados miembros”.
  • 9 May 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Enric Fossas and Rafael Bustos, “Constitución y Brexit: reflexiones desde el continente”.
  • 30 May 2017 (Universitat Pompeu Fabra). Diane Fromage. “El (otro) impacto menos conocido de la integración europea en sus Estados miembros: transposición y equilibrios de poderes internos”.
  • 13 March 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Pedro Cruz Villalón. "La eficacia extraterritorial de la CDFUE".
  • 22 March 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers. "Judicial Protection and Social Rights at Times of Crisis".
  • 10 April 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Pablo Martín Rodríguez. "El estado de derecho y el sistema jurídico de la Unión Europea".
  • 8 May 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Diane Fromage. "Brexit y control democrático: el papel de los parlamentos nacionales y europeo".
  • 28 June 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers. "Confianza mutua en el Espacio Europeo de Libertad, Seguridad y Justicia: el futuro de la Orden de Detención y Entrega".
  • 8-13 October 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers.  “Human Rights and Constitutional Courts”.
  • 4 December 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Miguel Revenga Sánchez. “El control de las Agencias de espionaje. Un análisis sobre la Sentencia del TEDH en la demanda de Big Brother y otros contra UK por el espionaje masivo”.
  • 17-18 December 2018 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers. “Social Rights in the EMU. Beyond de Economic Crisis. First Part”.
  • 18-19 March 2019 (Universitat Pompeu Fabra). Multiple speakers. “Social Rights in the EMU. Beyond the Economic Crisis. Second Part”.
  • 20 March 2019 (Universitat Pompeu Fabra). Alejandro Saiz Arnaiz. “La aplicación del ‘proceso equitativo’ (art. 6.1 del Convenio de Derechos Humanos) a la jurisdicción constitucional.
  • 2 April 2019 (Universitat Pompeu Fabra). Diane Fromage. “BCE y legitimidad democrática: Balance y perspectivas futuras en una Unión multinivel post-Brexit”.
  • 25 April 2019 (Universitat Pompeu Fabra). Martin Belov. “Constitutional semiotics and constitutional geometry.
  • 21 May 2019 (Universitat Pompeu Fabra). Víctor Ferreres Comella. “Constitución y Arbitraje de Inversión”.